Καλάθι

0

H παραγωγή των στρωμάτων της ORION Strom, γίνεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε 11.000 τ.μ στο 12ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Kιλκίς. Η επιλογή κορυφαίων ευρωπαϊκών πιστοποιημένων υλικών, η πολυετής τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού και τελευταίας γενιάς εξοπλισμός σε μηχανήματα, δημιουργεί μοναδικά στρώματα σε ποιότητα και εμφάνιση.Η παραγωγική διαδικασία των στρωμάτων, ξεκινάει από την κατασκευή των ελατηρίων bonnell ή pocket, τη σύνθεσή τους σε τελάρα, το καπιτονέ και την επεξεργασία των αφρώδη υλικών. Ολοκληρώνεται με την τελική σύνθεση και την ραφή του στρώματος. Τα στρώματα της ORION Strom δεν αποθηκεύονται, κατασκευάζονται κατευθείαν με την παραγγελία και αποστέλλονται στον τελικό καταναλωτή. Ανάλογα με την ποιότητα του στρώματος γίνεται η σύνθεση με προσεκτική επιλογή των υλικών

 

Λόγω της αυξημένης παραγωγής και των πολλαπλών τύπων και ποιοτήτων στρωμάτων, υπάρχει ανάγκη για πολλαπλές συνθέσεις καπιτονέ. Αυτό επιτυγχάνεται με τις 10 αυτόματες ηλεκτρονικές καπιτονιέρες.

Ανάλογα με την παραγωγή, κάθε μηχανή προγραμματίζεται για την παραγωγή ενός τύπου καπιτονέ. Κάθε μηχανή συντηρείται εντατικά για να παράγει άριστης ποιότητας καπιτονέ χωρίς λάθη.

Η γραμμή αυτόματης παραγωγής πολυεστερικής μπίλιας, επεξεργάζεται τον πολυεστέρα και παράγει πολυεστερικό μπιλάκι, που χρησιμοποιείται στην γέμιση μαξιλαριών.

Μηχανή ανάδευσης πολυεστερικής μπίλιας με πούπουλο για την αύξηση της ελαστικότητας και των θερμομονωτικών ιδιοτήτων του μαξιλαριού.

Τα ελατήρια παράγονται εξολοκλήρου από την ORION Strom από την αγορά του σύρματος μέχρι και την τελική κατασκευή του στρώματος. Τα ελατήρια bonnell πλέκονται σε τελάρα.

Παράγονται σε τελάρα 3 τύπων bonnell, με σύρμα, 2,3 mm, 2,4 mm και Mini bonnell 2,0 mm. Ο κάθε τύπος είναι διαφορετικός, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο και ποικίλο αριθμό στρωμάτων.

Τα ελατήρια pocket (ανεξάρτητα ελατήρια), παράγονται σε σειρές. Κάθε ελατήριο pocket, είναι ικανό για αυτόνομη κίνηση, η οποία βοηθάει στην προσαρμοστικότητα του στρώματος, σε διαφορετικούς τύπους ανθρώπινου σώματος.

Οι σειρές των pocket spring, συγκολλούνται μεταξύ τους με ειδική κόλα φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τελικά σχηματίζεται το επιθυμητό τελάρο στις διαστάσεις που χρειάζεται και στις επιθυμητές 3 ζώνες, 5 ζώνες, 7 ζώνες και  multizone.

H μηχανή αυτόματης κοπής αφρολέξ, χρησιμοποιείται για την γρήγορη και ακριβή κοπή των αφρώδη υλικών.

Μεταφορά των στρωμάτων στις μηχανές ρελιάσματος.

Ο αυτόματος παντογράφος κοπής αφρολέξ, χρησιμοποιείται για την κοπή ιδιαίτερων σχεδίων και μεγεθών αφρολέξ.

Με την μηχανή ρελιάστρα ολοκληρώνεται η διαδικασία σύνθεσης του στρώματος.

Τα πλαϊνά του στρώματος διαμορφώνονται για τις ποιότητες και τα σχέδια που προσφέρει η εταιρεία.

Το ρέλιασμα του στρώματος γίνεται με επιμέλεια και με ιδιαίτερη προσοχή.

Τα ιδιαίτερα σημεία του στρώματος, όπως οι χειρολαβές, παράγονται από τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα.

Γίνεται ο τελικός έλεγχος ποιότητας του στρώματος.

 

Για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών η ΩΡIΩNΑΣ A.E.Β.Ε. διαθέτει άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και πραγματοποιεί συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και του εξοπλισμού. Η εμπειρία των ανθρώπων της εταιρίας στον χώρο πηγάζει από την ενασχόλησή τους, από το στάδιο της εύρεσης των προϊόντων, μέχρι την διάθεση τους στην αγορά.